CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ambasadorul Romaniei, convocat la ministerul de Externe de la Chisinau

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEI) anunta ca l-a convocat pe Filip Teodorescu, ambasador roman in Moldova, care a fost atentionat asupra faptului ca, in urmatoarele zile, cetateni romani ar putea organiza actiuni publice cu caracter provocator la Chisinau, transmite DECA-press.
DECA-press, 20 martie 2009, 18:44

MAEI a comunicat sefului diplomatiei romane ca din informatiile de care dispune, pentru perioada 26-28 martie se intentioneaza organizarea deplasarii in masa la Chisinau a unor grupuri de cetateni romani pentru participarea la diferite activitati publice cu caracter electoral.

Chisinaul considera necesar sa atentioneze ca in perioada electorala nu sunt excluse anumite actiuni cu caracter provocator.

Autoritatile moldovenesti solicita Bucrestiului sa verifice aceste informatii sa previna implicarea cetatenilor romani in actiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situatiei interne din Republica Moldova.

Totodata, autoritatile de la Chisinau anunta ca vor intreprinde toate masurile pentru a nu admite astfel de situatii, „care ar periclita bunele relatii intre Moldova si Romania".

Autoritatile de la Bucuresti nu a comentat convocarea ambasadorului roman la Chisinau. Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T