CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM neagă că ar plăti protestatarii

Partidul Liberal Democrat (PLDM) neagă că ar plăti bani pentru prezenţa la acţiunile pe care le organizează. Luni, 23 martie, la o conferinţă de presă a formaţiunii, Ion Panciuc - una dintre figurile care apar în spoturile anti-PLDM - a spus că imaginile sunt trucate, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 23 martie 2009, 17:16

2009-03-23/13:48/ Chisinau (IPN) „În timpul mitingului m-au filmat şi m-au întrebat pentru ce am venit la miting. Eu le-am răspuns că am venit pentru a schimba ceva în ţara asta. N-am văzut nimic, nicio copeică. Nu înţeleg de unde s-au luat aceste cuvinte. Poate l-au schimbat dumnealor", a menţionat locuitorul satului Ceadâr din raionul Leova.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a spus că după alegeri vor fi iniţiate procese în judecată pe marginea acestui fapt. „Este naiv şi cinic ca pentru anumite sume de bani oamenii să vină la un miting. În urma investigaţiilor făcute, PLDM a identificat care este schema instituţiilor pro-guvernamentale în elaborarea ac estor materiale. Persoana este întrebată de unde vine şi câţi sunt. Dacă, de exemplu, răspunde că sunt 50 iar data trecută au fost 150, jurnalistul substituie întrebarea iniţială cu alta: cât vi s-a plătit", a declarat Filat.

Liderii PLDM spun că au depus adresări către Comisia Electorală Centrală, Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi instituţiile media care au plasat această informaţie, prin care se cere prezentarea interviurilor complete.

În altă ordine de idei, aceştia au acuzat că activiştii PLDM sunt în continuare persecutaţi. „În seara zilei de 21 martie, reprezentanţii organelor de forţă au avertizat toţi proprietarii de autocare că, dacă vor asigura cu mijloace de transport deplasarea cetăţenilor din Bălţi la protestul PLDM de pe 22 martie, vor rămâne fără licenţă. Şi comisarul raionului Orhei a dat indicaţii similare", a spus Vlad Filat.

În cadrul mitingului din din 22 martie, organizat de PLDM în Piaţa Marii Adun ări Naţionale, a fost adoptată o rezoluţia prin care s-a cerut guvernării să respecte dreptului omului, să acorde condiţiile necesare prin care cetăţeanul R. Moldova să-şi exprime liber, fără presiuni opţiunea sa de vot. Mitingul a fost succedat de un marş pe bd. Ştefan cel Mare.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T