CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Buletinele de vot vor avea lungimea de peste jumătate de metru

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat modelul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie. Acestea vor fi de culoare albă şi vor avea lungimea de peste jumătate de metru ( 54,5 cm), iar lăţimea de 14 cm, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 23 martie 2009, 17:18

2009-03-21/09:43/ Chisinau (IPN) La aceste alegeri, pentru prima dată, fiecare birou electoral va avea tirajul său de buletine de vot. Numărul de ordine al circumscripţiei va fi înscris în partea stângă a buletinului, iar în partea dreaptă va fi indicat numărul de ordine al secţiei de votare.

În patrulatere vor fi înscrişi cei 21 de concurenţi electorali, în ordinea tragerii la sorţi. În partea stângă a acestuia va fi imprimat semnul sau simbolul concurentului. În centru va fi scrisă denumirea partidului, mişcării social-politice sau numele candidatului independent - toate cu majuscule. Cercul în care alegătorul va aplica ştampila „Votat" va fi amplasat în partea dreaptă a patrulaterului.

Mo delul buletinelor de vot a trezit nemulţumiri printre mai mulţi membri ai comisiei şi reprezentanţi ai formaţiunilor politice la CEC. Aceştia au spus că scrierea cu majusculă a denumirii concurentului electoral nu este estetic şi în acest mod simbolul electoral pare mai mic şi mai nesemnificativ. La rândul său, secretarul CEC, Iurie Ciocan a declarat că astfel toţi candidaţii vor fi puşi în condiţii de egalitate.

A trezit nemulţumiri şi faptul că Ministerul Justiţiei a înregistrat denumirile unor formaţiuni cu sintagma „partid politic" în faţă, care reprezintă forma de organizare juridică a partidului.

Potrivit secretarului CEC, tipărirea primei tranşe de buletine de vot - 1,074 milioane de exemplare va demara la începutul săptămânii viitoare.

În final, cu 6 voturi pro şi 3 împotrivă CEC a aprobat proiectul de decizie în pofida nemulţumirilor exprimate de reprezentanţii partidelor. Decizia a fost luată în şedinţa de vineri, 20 martie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T