CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Voronin si Smirnov se intalnesc maine la Tiraspol

Presedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, si liderul administratiei de la Tiraspol, Igor Smirnov se vor intalni maine, 25 martie, la Tiraspol.
DECA-press, 24 martie 2009, 17:37

2009-03-24/12:53/ Chisinau (IPN) Intalnirea este programata pentru ora 10.00, in incinta Centrului de Creatie pentru Copii si Tineret, anunta un comunicat al Presedintiei de la Chisinau, fara sa precizeze alte detalii, transmite Info-Prim Neo.

In contextul pregatirilor pentru aceasta intalnire, Igor Smirnov s-a intalnit luni, 23 martie cu oficiali transnistreni pentru a discuta evolutia in procesul de reglementare. „Dupa intalnirea la Bender, in aprilie 2008, presedintele moldovean a declarat ca infiintarea grupurilor comune de lucru va contribui la consolidarea increderii, apropierea pozitiilor intre parti si va crea conditii pentru reluarea consultatiilor in format 5+2. Totul a ramas, insa, la nivel de declaratii", scrie pe pagina electronica a liderul administratiei de la Tiraspol.

Tot acolo se spune ca partea transnistreana manifesta in continuare disponibilitate de cooperare in cadrul intelegerilor atinse inclusiv la ultima intalnire de la Moscova.
Vladimir Voronin si Igor Smirnov au semnat la 18 martie, la Moscova, o declaratie comuna, in prezenta presedintelui rus Dmitri Medvedev, in care partile reitereaza importanta dialogului permanent in formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreana si a reluarii, in prima jumatate a anului 2009, a procesului de negocieri pentru solutionarea problemei transnistrene. De asemenea, partile au declarat oportunitatea transformarii operatiunii actuale de mentinere a pacii in operatiune de garantare a pacii sub egida OSCE, dupa reglementarea conflictului.

Analisti politici au estimat ca, semnand aceasta declaratie, autoritatile de la Chisinau au acceptat formula Federatiei Ruse, care presupune ca Transnistria este o parte egala in negocierile transnistrene, pe acelasi picior din punct de vedere juridic cu R. Moldova, care este un stat recunoscut.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T