CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Curtea de Apel Chişinău: preşedintele, spicherul şi premierul nu pot fi obligaţi să degreveze

Curtea de Apel Chişinău a respins marţi, 24 martie, demersul Alianţei Moldova Noastră (AMN), care a solicitat instanţei să oblige Comisia Electorală Centrală (CEC) să ceară preşedintelui R. Moldova, Vladimir Voronin, spicherului Marian Lupu şi premierului Zinaida Greceanâi să-şi suspende activitatea în funcţiile pe care le deţin pe durata campaniei electorale, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 24 martie 2009, 17:47

2009-03-24/17:41/ Chisinau (IPN) AMN reclamase că cei trei funcţionari, care candidează la alegeri pe lista a Partidului Comuniştilor (PCRM), folosesc în timpul campaniei electorale automobilele de serviciu şi banii publici, încălcând astfel legislaţia. Reprezentanţii AMN în instanţă, Nicolae Raileanu şi Alexandru Şpac, consideră că preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului şi prim-ministru sunt funcţionari publici de nivel superior, care ar fi trebuit să-şi suspende activitatea odată ce s-au înscris în cursa electorală.

Pe de altă parte, reprezentantul CEC, Pavel Midrigan, a susţi nut în faţa instanţei că CEC nu are competenţa de a obliga pe vreunul din candidaţi să-şi suspende activitatea. Totodată, potrivit lui Midrigan, articolul 13 din Codul electoral prevede expres lista funcţionarilor care trebuie să degreveze din funcţie, iar cele trei - nu se regăsesc în această listă.

Curtea de Apel Chişinău a respins cererea AMN ca nefondată. Formaţiunea a anunţat că va ataca hotărârea la Curtea Supremă de Justiţie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T