CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

În Republica Moldova vor fi deschise centre Aarhus

În Republica Moldova vor fi create Centre Aarhus pentru informarea populaţiei despre problemele de mediu, a anunţat ministrul mediului, Gheorghe Şalaru, vineri, 1 iulie, într-o conferinţă de presă.
Info-Prim Neo, 1 iulie 2011, 17:59

Republica Moldova este parte a Convenţiei Aarhus deja de 12 ani, însă până acum nu au fost create centre de informare a populaţiei în domeniul mediului. Potrivit ministrului, în următoarea perioada acestea vor apărea în toate raioanele ţării.

„Centrele din teritoriu ar putea să promoveze accesul liber la informarea cetăţenilor din provincii, mai ales că avem şi agenţii de dezvoltare regională, se promovează proiecte care trebuie să aibă şi o expertiză ecologică, dar şi să existe o discuţie publică în care sunt implicaţi cetăţeni", a declarat Gheorghe Şalaru.

La Reuniunea a IV-a a Convenţiei Aarhus, care s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 27 iunie -1 iulie 2011, ţările cu experienţă în domeniu au oferit Republicii Moldova tot arsenalul de documente. Astfel, Moldova va putea să preia practicile acestor state, a menţionat ministerul mediului, spunând că Moldova mai are nevoie de specialişti calificaţi, bani şi suport logistic. Importantă este şi adoptarea Legii cu privire la accesul populaţiei la informaţia din domeniul mediului. Ministrul a promis că în cel mai scurt timp proiectul va fi înaintat spre aprobare Parlamentului.

La Reuniunea a IV-a a Convenţiei Aarhus au participat peste 400 de reprezentanţi din 44 de ţări. Convenţia cu privire la accesul populaţiei la informaţia de mediu Aarhus a fost creată în 1992. Republica Moldova a aderat la Convenţiei în 1999.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T