CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Situaţia din Moldova a fost subiect de discuţii în Germania

La Berlin s-a desfăşurat masa rotundă "Republica Moldova: între integrarea europeană şi criza politică", care a fost organizată în comun de Forumul germano-moldav şi Academia Europeană de la Berlin, cu sprijinul Fundaţiei Hans-Seidel.
INFOTAG, 6 iulie 2011, 16:25

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a relatat că la lucrările şedinţei a participat şi ministrul Iurie Leancă, care a ţinut un discurs.

În cadrul vizitei de două zile el a avut o întrevedere cu omologul său german, Guido Westerwelle, căruia i-a vorbit despre ultimele evoluţii din Republica Moldova, despre progresele ţării în dialogul cu Uniunea Europeană, precum şi despre reglementarea conflictului transnistrean.

Guido Westerwelle a salutat transformările care au loc în republică şi a reconfirmat angajamentul Germaniei în susţinerea parcursului european al Moldovei.

Iurie Leancă a avut, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Bundestagului german, Ruprecht Polenz, cu consilierul pentru politică externă şi de securitate al Cancelarului federal, Christoph Heusgen, cu consilierul pentru afaceri europene al Cancelarului federal, Uwe Corsepius, cu purtătorul de cuvânt pentru politica externă a fracţiunii creştin-democrate din Bundestag şi membru al Comisiei pentru politică externă, Philipp Missfelder, şi cu preşedintele Forumului germano-moldav, Manfred Grund.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T