CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Experţii europeni au prezentat strategia de reformare şi coordonare a sectorului justiţiei

Experţii Uniunii Europene au prezentat joi, în cadrul unei conferinţe, Strategia de reformare şi coordonare a sectorului justiţiei din R.Moldova.
INFOTAG, 7 iulie 2011, 17:44

Şeful echipei de experţi ai UE privind reformarea domeniului justiţiei, Dovydas Vitkauskas, a spus că pentru a avea o justiţie corectă şi imparţială în Moldova trebuie reformate toate instituţiile de drept.

"Reformele trebuie să înceapă cu poliţia, procuratura, instanţele de judecată şi cele de urmărire penală. În cadrul studiului efectuat au fost identificate cinci arii de probleme în sectorul justiţiei din Moldova", a specificat Vitkauskas.

El a menţionat că cele mai mari probleme sînt insuficienţa privind dialogul sectorial la nivel intern şi extern, interacţiunea şi coordonarea pentru sporirea eficienţei cadrului instituţional şi legislativ şi ineficienţa instanţelor judecătoreşti.

"De asemenea, am constat nereguli în ineficienţa şi independenţa investigaţiei pre-judiciare şi urmăririi penale, accesul scăzut la justiţie şi executarea justiţiei, dar şi la instrumente instituţionale, juridice şi practice de combatere a corupţiei şi impunităţii", a spus expertul.

Potrivit lui, experţii au identificat îmbunătăţiri în sectoare precum avocatura, asistenţa juridică, sistemul penitenciar, justiţia juvenilă.

"Sugerăm UE să continue acordarea către Moldova a asistenţei tehnice de dezvoltare pînă la 3-5 ani pentru reformarea justiţiei", a subliniat Vitkauskas.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T