CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Admiterea 2011: ştiinţele educaţiei oferă cele mai multe locuri cu finanţare bugetară

Cele mai multe locuri la buget în universităţi sunt în acest an la specialitatea Ştiinţe ale educaţiei – specializarea informatică, fizică, chimie, geografie, limbi şi literaturi moderne, pedagogie preşcolară şi pedagogia învăţământului primar. Este vorba de 1070 de locuri din numărul total de peste 6800 de înmatriculări cu finanţare bugetară.
Info-Prim Neo, 12 iulie 2011, 09:51

Viceministrul educaţiei, Tatiana Potâng, a declarat pentru Info-Prim Neo că locurile la buget se decid în fiecare an după aceeaşi abordare, adică comanda de stat reprezintă specialităţile pe care le necesită economia ţării.

Potrivit viceministrului, anul acesta în instituţiile de învăţământ superior vor fi înmatriculaţi în total 22 de mii de tineri. Admiterea în universităţi începe pe 18 iulie şi va dura până pe 31 iulie. Iar către 5 august vor fi afişate rezultatele. Pentru suplinirea locurilor neacoperite se va desfăşura turul II de admitere, în perioada 6 - 12 august.

Înmatricularea la studii se va realiza în baza formulei din anul trecut: 30% în baza mediei notele la examenele de bacalaureat şi 70% media la disciplinele de profil, în dependenţă de specialitate.

Tatiana Potâng a mai spus că au fost deschise 3 specialităţi noi - Microelectronică şi nanotehnologii, Securitatea informaţională şi Ingineria şi tehnologia transportului auto.

De asemenea, Guvernul României oferă cetăţenilor Republicii Moldova 2150 de burse de studii pentru anul academic 2011-2012. Detalii pot fi accesate pe pagina web a Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T