CăutareSr
20 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Veniturile la bugetul Chișinăului sunt mai mici cu 16 mil. lei faţă de anul trecut

În prima jumătate a acestui an veniturile la bugetul Chișinăului sunt mai mici cu 16 mil. lei faţă de anul trecut
INFOTAG, 12 iulie 2011, 10:48

Şefa Direcţiei Finanţe din cadrul primăriei Veronica Herţa, a spus că veniturile de bază constituie circa 872 mil. lei.

"Cei mai mulţi bani, peste 600 mil. lei, au fost acumulaţi din venituri proprii ale primăriei, precum impozitul pe venit din salariu", a specificat Herţa.

Şefa Direcţiei finanţe a spus că din vânzări şi privatizarea bunurilor proprietate publică la buget au fost acumulaţi peste 64 mil. lei.

"Totodată în prima jumătate a acestui an au fost executate cheltuieli în sumă de 1,26 mlrd. lei, faţă de 1,511 mlrd. lei cât a fost preconizat. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru întreţinerea instituţiilor de învățământ şi salarizarea cadrelor didactice - 510 mil. lei şi pentru asistenţa socială şi achitarea compensaţiilor - 144 mil. lei", a precizat Herţa.

Potrivit ei, în condiţiile în care veniturile au fost mai mici, cheltuielile au fost acoperite din soldul disponibil la începutul anului în valoare de peste 60 mil. lei.

Pentru anul 2011 la bugetul municipal au fost planificate venituri în sumă de peste 1,870 mlrd. lei şi cheltuieli de aproape 2 mlrd. lei. Deficitul urmează a fi acoperit din vânzarea şi privatizarea bunurilor proprietate publică.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T