CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

UE alocă Moldovei 78 mln euro pentru reforma justiţiei şi dezvoltarea energetică

Comisia Europeană a adoptat Programul anual de activităţi 2011 pentru Republica Moldova, în valoare de 78,6 milioane de euro. Fondurile sunt pentru dezvoltarea ţării în sectorul energiei şi justiţiei.
Info-Prim Neo, 14 iulie 2011, 11:54

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, în domeniul energiei, programul va promova cercetarea potenţialului de energie regenerabilă şi va susţine campanii de sensibilizare a opiniei publice privind eficienţa energetică şi energia regenerabilă.

În sectorul justiţiei, pachetul de asistenţă va contribui la îmbunătăţirea eficienţei sistemului de justiţie, de exemplu prin furnizarea de consultanţă şi asistenţă pentru instituirea unei autorităţi de coordonare a sectorului judiciar.

„Această decizie confirmă angajamentul nostru total de a continua sprijinirea eforturilor Republicii Moldova în obţinerea rezultatelor concrete în procesul de implementare a reformelor, ajutând ţara să se apropie de Uniunea Europeană", a declarat comisarul european pentru extindere şi politica europeană de vecinătate, Štefan Füle.

Programul anual de activităţi 2011 pentru Republica Moldova a fost aprobat de către Comisia Europeană pe 13 iulie.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T