CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PL ŞI PDM nu susţin ideea semnării unui acord privind angajamentele de integrare europeană

Partidul Liberal şi Partidul Democrat nu susţin ideea liderului Partidului Liberal Democrat, a premierului Vladimir Filat, de semnare a unui Acord privind angajamentele de integrare europeană între partidele Alianţei.
INFOTAG, 15 iulie 2011, 11:04

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat după şedinţa de joi a Parlamentului că "Alianţa a semnat deja un acord de formare, în care sunt stipulate şi angajamentele de integrare europeană".

"Eu nu am nevoie să semnez un document pentru a constata că mă numesc Mihai Ghimpu, de asta au avut grijă părinţii. Aşa este şi cu integrarea europeană a R. Moldova. Atât Acordul Alianţei, cât şi programul de guvernare prevede că scopul nostru comun este integrarea europeană. Până şi denumirea coaliţiei noastre prevede acest lucru", a spus el.

Liderul fracţiunii parlamentare a democraţilor, Dumitru Diacov, susţine că "a fost martor la semnarea prea multor documente care nu au fost respectate".

"Un astfel de document ar putea fi semnat, dacă la elaborarea lui vor lua parte toate partidele coaliţiei, nu doar unele, şi dacă el va fi cu adevărat sincer", a opinat el.

Rugat să comenteze nedorinţa lui Filat de a-l susţine pe Marian Lupu la funcţia de preşedinte, Diacov a menţionat că "Lupu nu vrea să fie şef de stat din capriciu".

"Aceasta ne-a fost înţelegerea în Alianţă, pentru care a semnat şi Filat", a subliniat el.

De asemenea, democraţii sînt gata "să analizeze critic activitatea tuturor miniştrilor, precum a propus Filat, însă nu vor îndeplini capriciile cuiva".

Cît despre audierea premierului în Parlament, Diacov susţine că trebuie de văzut dacă aceasta va aduce beneficii pentru activitatea Alianţei.

"Au fost timpuri când premierii au fost chemaţi foarte des în Legislativ. Câteodată acţiunea a adus foloase, câteodată nu", a explicat Diacov.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
basarab, 23 iulie 2011, 16:41
nu cred ca Moldovenii intzeleg ce e aia UE. practic e aceias Uniune sovietica doar ca in loc de sovietica e europeana. INDEPENDENTZA - asta e ceva. uitatziva in jur ce se face in UE si vetzi intzelege mai multe. Moldovenii din pacate ,sau cel putzin o mare majoritate, citesc putzin si se incadreaza in politica mult prea putzin. Nu informatzia e putere ,puterea- e informatzia. acumulatzi cunostintze si informatzie.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T