CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Doi poliţişti au fost condamnaţi în dosarul surorilor Radu

Doi poliţişti, o femeie şi un bărbat, au fost condamnaţi vineri, 15 iulie, de către Judecătoria sectorului Centru în unul din dosarele "7 aprilie 2009". Este vorba de dosarul surorilor Radu, Oxana şi Ludmila, care au fost maltratate în comisariat, impuse să de dezbrace şi înjosite de poliţişti. Inculpaţii au fost condamnaţi la detenţie cu suspendare. Ambii au fost eliberaţi şi din funcţiile de colaboratori de poliţie.
Info-Prim Neo, 15 iulie 2011, 14:40

Bărbatul a primit 6 ani de detenţie, cu 5 ani de suspendare, iar femeia 5 ani de închisoare cu suspendare. Asta înseamnă că, dacă timp de 5 ani vor încălca legea, vor ajunge după gratii pe 6 şi, respectiv, 5 ani.

Condamnaţii nu au făcut declaraţii pentru presă. Avocata victimelor, Natalia Moloşag, a declarat că sentinţa de astăzi este o victorie a surorilor Radu. „În sfârşit au simţit o recompensă pentru toate suferinţele de care au avut parte. Este o victoria a tuturor avocaţilor care au apărat victimele evenimentelor din aprilie 2009, deoarece este prima condamnare în baza articolului 309 al Codului Penal, care se referă la crimă, tortură şi altele", a declarat avocata. Reclamantele nu au fost prezente la şedinţă.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Una dintre surori, Oxana Radu, a fost premiată de ONU în Moldova pentru contestarea impunităţii în evenimentele de la 7 aprilie 2009.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T