CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Incident cu doi jurnalişti români la graniţa moldo-ucraineană

Doi jurnalişti din România, de la „Radio România” şi „Jurnalul Naţional”, au fost întorşi, sâmbătă, 16 iulie, spre România de la punctul trecere a graniţei moldo-ucrainene „Giurgiuleşti-Reni”.
MONITOR MEDIA, 18 iulie 2011, 09:37

Jurnaliştii Valentin Ţigău (RR) şi Simona Lazăr (JN) făceau parte dintr-un grup de şase jurnalişti români care se îndrepta spre Ismail (Ucraina), pentru a participa la sfinţirea unei biserici româneşti în satul Kamâşovka (cunoscut în trecut cu denumire Hagi Curda). Celorlalţi patru jurnalişti li s-a permis să treacă graniţa, după verificări îndelungate, notează presa de la Bucureşti.

Autorităţile ucrainene le-a comunicat soţilor Ţigău şi Lazăr că au interdicţie de a intra în Ucraina din 2009, pe o perioadă de cinci ani.

Cei doi au fost expulzaţi în R. Moldova, după care au mers în România. Ulterior, jurnaliştii au spus că au avut această interdicţie fără ca să ştie. În 2009, după cum a spus Simona Lazăr, ambii au scris în „JN" un şir de reportaje culturale din Basarabia de Sud despre intelectuali români, preoţi şi ansambluri folclorice.

Jurnalistul Valetin Ţigău (59 de ani) a finisat doctoratul în jurnalism şi ştiinţele comunicării la Universitatea din Chişinău (R. Moldova), în 2005.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T