CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Curţile spitalelor şi şcolilor ar putea avea în curând camere video

În curţile instituţiilor medicale şi celor de învăţământ din Chişinău ar putea să apară camere video de supraveghere. Este o iniţiativă a primarului general. Dorin Chirtoacă a explicat că această necesitate apare pentru a evita încălcarea ordinii publice, dar şi cazurile şocante, cum a fost cel de săptămâna trecută, când o tânără însărcinată a fost violată chiar în curtea unei maternităţi.
Info-Prim Neo, 18 iulie 2011, 10:45

„Metodele sovietice, când instituţiile medicale sunt păzite de către paznici, sunt învechite şi, după câte observăm, nu prea au rezultate. Camerele video ar putea asigura ordinea publică, dar, totodată, s-ar evita cazurile neplăcute, când oamenii sunt agresaţi în stradă sau în instituţii bugetare", a menţionat Dorin Chirtoacă în şedinţa operativă de la Primărie.

Primarul a solicitat poliţiei municipale şi direcţiilor de profil să prezinte propuneri pentru o mai bună asigurare a ordinii publice în scoli, policlinici şi spitale. „Pentru anul viitor ar trebui să propunem principalele artere unde ar trebui instalate camere video", a adăugat Dorin Chirtoacă.

În 11 iulie, o gravidă care mergea la un control de rutină la Maternitatea nr. 2 din capitală a fost violată în curtea instituţiei. Şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc, a declarat că în acest caz există deja un suspect, însă a evitat să ofere detalii pentru a nu prejudicia ancheta.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T