CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CMC a fost constituit

Din a doua tentativă, Consiliul municipal Chişinău a fost constituit. La şedinţă au fost prezenţi 50 de consilieri din 51 aleşi.
Info-Prim Neo, 18 iulie 2011, 16:02

Şedinţa a fost deschisă de către decanul de vârstă, Vasile Carafiz, consilier pe listele PCRM. După care, aleşii locali şi-au ridicat legitimaţiile, iar primii au fost reprezentanţii formaţiunii cu cei mai mulţi aleşi locali votaţi - PCRM.

La şedinţa de constituire a fost lipsă doar Valentin Guznac, singurul consilier al PDM. Acesta îşi va ridica legitimaţia de ales local în afara şedinţei festive. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a anunţat că Valentina Buliga, care a deschis lista candidaţilor democraţi pentru CMC, a renunţat la mandatul de consilier în favoarea funcţiei de ministru al muncii pe care o deţine.

În aceeaşi şedinţă a avut loc şi ceremonia de învestire a primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care este la al doilea mandat. Contracandidatul său în alegeri, Igor Dodon, care a obţinut mandatul de consilier pe listele PCRM, l-a felicitat pe primar cu ocazia învestii, strângându-i mâna şi urându-i succes.

CMC urma să fie constituit încă la 15 iulie, dar şedinţa a fost amânată din cauza lipsei de cvorum. Atunci în sală au fost prezenţi doar 26 de consilieri municipali, din partea PCRM.

CMC este format din 26 de consilieri PCRM, 17 - PL , 7 - PLDM şi 1 - PDM.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T