CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Miniştrii PDM vor pleca din guvern doar cu toată echipa

Tentativele premierului Vladimir Filat de a-l exclude din cadrul Guvernului de coaliţie al Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) pe vicepremierul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, sînt sortite eşecului.
INFOTAG, 18 iulie 2011, 17:01

Potrivit surselor din cadrul conducerii PDM, care au solicitat anonimatul, în corespundere cu algoritmul de partajare a funcţiilor în cadrul coaliţiei de guvernare Ministerul Economiei aparţine PDM.

"Valeriu Lazăr poate pleca din Guvern doar cu o condiţie principială - dacă din componenţa Executivului pleacă toată echipa PDM", a spus sursa.

Interlocutorul agenţiei a menţionat că PDM nu va accepta lichidarea prezidiului Guvernului, împotriva căruia pledează premierul Vladimir Filat.

"Astfel de structuri, precum prezidiului Guvernului există în multe alte state în care funcţionează guverne de coaliţie", a precizat sursa.

Potrivit conducerii PDM, prezidiul Guvernului oferă posibilitatea membrilor coaliţiei de a exclude de pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului chestiunile problematice, fiind acceptate doar chestiunile care au fost coordonate în cadrul AIE.

PDM are patru miniştri în Guvernul Filat 2 - Valeriu Lazăr, Pavel Filip (Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor), Valentina Buliga (Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei) şi Marcel Răducan (Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale).

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
jedisimpson, 1 august 2011, 13:59
Filat nu mai stie ce sa faca si cum sa mai atraga atetia asupra sa. Ca este mare apator de PR o stiu toti, ca lucreza n-o stie nimeni pentru ca numai vorbeste dar fara sa faca ceva.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T