CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

România pledează pentru o perspectivă europeană clară a Republicii Moldova

România pledează pentru o perspectivă europeană clară a Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de către ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, în cadrul unei conferinţe de presă la Bucureşti, cu ocazia lansării Preşedinţiei poloneze a Consiliului UE.
Info-Prim Neo, 19 iulie 2011, 15:34

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova, România împărtăşeşte interesul special al Preşedinţiei poloneze pentru vecinătatea Uniunii Europene.

„Anticipăm un Summit al Parteneriatului Estic orientat spre rezultate, summit care va contribui decisiv la construirea unei abordări ambiţioase în ceea ce priveşte vecinătatea estică a UE. Această abordare este în acord atât cu viziunea Poloniei, cât şi a României, potrivit căreia este absolut necesară o perspectivă clară pentru ţările dispuse şi capabile să avanseze pe calea reformei, cum este Republica Moldova", a declarat ministrul român de externe.

Totodată, Teodor Baconschi, a declarat că această abordare este necesară pentru susţinerea consolidării valorilor democratice şi pluraliste ale Europei, precum şi pentru pentru întărirea securităţii Europei şi pentru extinderea şi diversificarea relaţiilor economice.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T