CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Tiraspolul afirmă că este gata să relanseze circulaţia trenurilor mărfare, dar Chişinăul nu doreşte

Liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Igor Smirnov, a declarat în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel, că Tiraspolul este gată să relanseze circulaţiei trenurilor mărfare prin regiunea transnistreană, dar problema este la Chişinău, scrie agenţia oficială de la Tiraspol, Olivia-press.
Info-Prim Neo, 20 iulie 2011, 10:17

„Au fost semnate toate acordurile. Rămâne o decizie politică, şi problema ar fi fost rezolvată. Dar trenurile încă nu circulă. Aceasta înseamnă că Republica Moldova nu a luat această decizie, pentru că noi avem totul în ordine. În acest an am crescut capacitatea de căi ferate cu 30% datorită faptului că economia e în creştere şi trebuie să lucrăm", a declarat Igor Smirnov.

Referindu-se la problemele conflictului transnistrean, Dirk Schuebel a declarat că UE este interesată în reluarea rapidă a negocierilor oficiale în formatul „5 +2". „Pentru noi, această problema este foarte importanta. Sperăm că aceste negocieri să se desfăşoare în format oficial la următoarea întâlnire care va avea loc în septembrie la Moscova", a declarat Dork Schuebel.

În acest sens, Igor Smirnov, a declarat că pentru reluarea negocierilor în formatul „5 +2", Chişinăul încă nu a creat condiţiile necesare. „Trebuie să lucrăm împreună. Ar trebui să existe o continuitate în toate cazurile, inclusiv în procesul de negociere pe bază de egalitate. Părţii moldoveneşti aceasta nu-i place. Nici mie nu-mi place să lucrez cu ei, dar trebuie să lucrăm. Avem nevoie să stabilim nişte reguli, şi apoi vom vedea ", a declarat liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene.

La întrevederea care a avut loc marţi, 19 iulie, au fost abordate şi chestiuni ce ţin de acordarea ajutorului în privinţa tranportului public, serviciilor medicale etc.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T