CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PL intuieşte că între Vladimir Filat şi Vladimir Voronin ar exista o înţelegere de împărţire a puterii locale

Partidul Liberal (PL) intuieşte că între liderul liberal-democraţilor, Vladimir Filat şi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, ar exista o înţelegere privind împărţirea puterii locale.
INFOTAG, 20 iulie 2011, 10:48

Marţi într-o conferinţă de presă, consilierii liberali de la Străşeni au condamnat formarea unei coaliţii PLDM-PCRM în raion.

"Această coaliţie vine în contradicţie cu înţelegerea pe care am făcut-o la Străşeni între reprezentanţii partidelor Alianţei de guvernare. Noi am stabilit să votăm la funcţia de preşedinte al raionului pe reprezentantul PLDM, Petru Voloşciuc, cu votul a trei partide: PL, PDM şi PLDM. Însă liberal-democraţii au ales să facă alianţă cu Partidul Comuniştilor. Noi intuiam acest lucru, odată ce PLDM tot insista asupra creării unei coaliţii largi", a spus consilierul PL, Iulian Carp.

Potrivit lui, cazul de la Străşeni demonstrează că "zvonurile privind înţelegerea secretă dintre cei doi Vladimiri - Filat şi Voronin - prinde contur".

Drept răspuns la aceste declaraţii, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a menţionat că probleme există nu doar la Străşeni.

"Noi am fost consecvenţi în formarea alianţelor la nivel local. PLDM nu a votat pentru niciun preşedinte de raion comunist, chiar dacă noi am avut suportul consilierilor comunişti la desemnarea unor preşedinţi PLDM. Unii colegi de Alianţă însă au votat pentru comunişti în fruntea raioanelor, în pofida înţelegerilor dintre noi", a subliniat Streleţ.

Consilierii din 14 raioane şi-au desemnat deja preşedinţii.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 



Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T