CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ministerul Educaţiei nu va renunţa la reformarea instituţiilor de învățământ

"Ministerul Educaţiei nu va renunţa la reformarea instituţiilor de învățământ, indiferent de obstacolele care vor apărea". Declaraţia a fost făcută miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi.
INFOTAG, 21 iulie 2011, 11:01

El a spus că "învățământul va degrada dacă instituţiile nu vor fi reorganizate".

"Comuniştii au iniţiat reformarea şi optimizarea şcolilor, însă nu au avut curajul să facă acest lucru până la capăt din considerente politice şi electorale. Dacă nu vom întreprinde măsuri, Moldova va ajunge o ţară care va livra doar forţă de muncă ieftină", a spus Şleahtiţchi.

El a menţionat că 70% din cheltuielile din sfera educaţiei sunt utilizate pentru salarizarea personalului, 20% pentru întreţinerea şcolilor şi doar 10% pentru investiţii şi dotarea instituţiilor.

"Mulţi nu vor fi de acord cu schimbarea modalităţii de finanţare, dar vrem ca cei mai mulţi bani să fie direcţionaţi spre investiţii şi asigurarea şcolilor cu tehnica şi manuale necesare", a subliniat ministrul.

El este convins că peste 3-5 ani, Moldova va avea un nivel înalt al învățământului, iar elevii vor beneficia de cele mai bune condiţii de studii.

"Până la sfârșitul acestui an vom procura peste 70 de autobuze pentru transportarea elevilor. Consider că este mai bine să înveţi într-o instituţie bine dotată, decât într-o şcoală fără condiţii", a încheiat Şleahtiţchi.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T