CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Despre prezidiului Guvernului se va discuta la toamnă

Proiectul de lege cu privire la abolirea prezidiului Guvernului, propus de Partidul Liberal Democrat (PLDM), va discutat la toamnă. În context, va fi format un grup de lucru care va propune deputaţilor un nou proiect al Legii Guvernului, care este veche de 15 ani. Declaraţii în acest sens au făcut liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) după şedinţa Consiliului AIE.
Info-Prim Neo, 21 iulie 2011, 11:17

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, a declarat că PLDM nu a insistat asupra acestui subiect în cadrul şedinţei şi s-a convenit că se va reveni în toamnă. „Dacă s-ar fi insistat să se meargă acum la adoptarea acestei legi, aceasta ar fi însemnat acţiuni care vin contrar prevederilor semnate de cele trei componente ale Alianţei. Îmi pare că această poziţie este una foarte paşnică, constructivă, este una judicioasă. Nu s-a pedalat pe acest subiect", a declarat Marian Lupu.

Preşedintele PDM a spus că, în general, partidul nu consideră că prezidiul este o problemă, dar este gata să discute per ansamblu o nouă lege modernizată privind Guvernul. „Noi nu vedem că acest prezidiu ar fi format bariere în funcţionarea Guvernului. Pe parcursul a 6 luni, Guvernul a aprobat 500 de acte normative şi la nivelul prezidiului Guvernului, s-au purtat discuţii pe marginea a două sau trei din ele. Faceţi conluziile. Noi am propus să mergem pe altă cale. Legea Guvernului este o lege care are deja 15 ani, am convenit ca să formăm un grup care timp de câteva luni să muncească serios, competent şi să propună un proiect a Legii Guvernului", a declarat Marian Lupu.

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a spus că problema nu este în prezidiu, ci în oameni. „Prezidiul la Guvern, e ca Biroul Permanent la Parlament. Cred că este corect să fie, se întâlnesc şi discută care este ordinea de zi, şi ce este rău în aceasta? La moment, nu vedem necesitatea anulării acestui prezidiu", a declarat Mihai Ghimpu.

Într-o conferinţă de presă, PLDM a propus anularea prezidiului Guvernului pe motiv că ar influenţa negativ funcţionalitatea Guvernului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T