CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Liderii AIE s-au înţeles să stabilizeze situaţia din Alianţă

Liderii partidelor Liberal Democrat, Democrat şi Liberal s-au înţeles în cadrul şedinţei Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) de miercuri să stabilizeze situaţia din Alianţă.
INFOTAG, 21 iulie 2011, 13:23

Liberalul Mihai Ghimpu a menţionat după şedinţă că "pentru a aduce stabilitatea politică în ţară, este nevoie mai întâi de stabilitate în coaliţia de la guvernare".

"Unul din principalele aspecte ale stabilităţii este alegerea preşedintelui. Ne-am înţeles să discutăm modalităţile de alegere a acestuia într-un grup de lucru specializat, asta după ce Curtea Constituţională îşi va prezenta avizul. Indiferent de modul de alegerea a şefului statului, ne-am înţeles să muncim la îmbunătăţirea noului proiect de Constituţie. Când va fi timpul potrivit pentru modificarea Legii supreme, vom avea proiectul la îndemână", a explicat Ghimpu.

De asemenea, liderii AIE au discutat despre acţiunile ce urmează a fi organizate cu ocazia aniversării de 20 de ani de la proclamarea Independenţei R. Moldova, precum şi despre proiectele de legi care urmează a fi examinate până la finele lunii curente. De asemenea, au fost discutate şi planurile parlamentare pentru sesiunea de toamnă-iarnă.

Referitor semnarea unor acord privind formarea coaliţiilor locale, premierul Vladimir Filat a constat cu regret că "nu mai are rost semnarea vreunui document, odată ce majoritatea preşedinţilor de raioane au fost aleşi".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T