CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Igor Dodon rămâne în PCRM şi va lansa câteva proiecte sociale

Deputatul PRCM, Igor Dodon a anunţat oficial, joi, 21 iulie, că nu pleacă din partid, chiar dacă, potrivit lui, s-a comentat activ în ultima perioadă calitatea sa de membru al formaţiunii.
Info-Prim Neo, 21 iulie 2011, 17:55

„Am intrat în partid când foarte mulţi plecau, am venit în vremuri dificile pentru partid şi nu voi face ca alţii. Eu am venit cu idei de modernizare", a declarat Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Igor Dodon a mai menţionat că, ceea ce l-a responsabilizat foarte mult, au fost simpatizanţii, colegii adevăraţi şi susţinătorii de care a avut parte în campania electorală. Acesta a mai spus că PCRM trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune politică, pentru că modernizarea înseamană dezvoltare şi nu stagnare. „Sunt perseverent şi optimist, atât timp cât ştiu că modernizarea, sporirea performanţelor partidului e o necesitate şi o doleanţă a majorităţii membrilor partidului, a majorităţii alegătorilor PCRM", a declarat Igor Dodon.

În altă ordine de idei, deputatul PCRM a mai spus că intenţionează să lanseze mai multe proiecte sociale, care vor demonstra prin fapte seriozitatea intenţiilor ce se conţin în declaraţiile sale politice.

„Primul proiect este o fundaţie care se va numi „Soluţia" şi va avea drept scop ajutorarea cetăţenilor în mai multe domenii. Printre atribuţiile de bază ale fundaţiei vor fi acordarea consultanţei juridice profesionistă gratuită cetăţenilor ale căror drepturi sunt încălcate de Primăria municipiului sau de către întreprinderile municipale", a mai spus Igor Dodon.

Acesta a mai precizat că, în cadrul fundaţiei, vor funcţiona echipe mobile de lucrători tehnici, care vor răspunde la apelul cetăţenilor şi vor face reparaţii în cartierele din Chişinău.

Al doilea va fi „Iubesc Moldova" şi, potrivit lui Igor Dodon, proiectul va continua prin extinderea şi în raioanele republicii, iar una din apropiatele acţiuni va fi organizată în ajunul Zilei Independenţei.

Cel de-al treilea proiect prezentat de Igor Dodon se numeşte „Institutul de Modernizare a Moldovei" şi este dedicat identificării strategiilor şi soluţiilor de modernizare a Republicii Moldova şi de îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Teodor, 23 iulie 2011, 00:03
Tare mă tem că toate acele trei proiecte să nu fie doar numai o dorinţă a lui Igor Dodon.Mai binedle I.Dodon, de elaborat proiecte care ar contribui la renovarea mentalităţii celor care aşteaptă şi gîndesc cînd va veni vremea să poată procura pîine cu 16 bănuţi şi salam cu 1 leu şi 54 bani, să le dăe dejeaba apartamente, să poată fura.spune minciuni, să ceară să vorbim în limba rusă,etc,etc
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T