CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Peste o mie de consumatori cu datorii la căldură au fost preîntâmpinaţi sau amendaţi

Comisiile administrative din cadrul preturilor au intensificat examinarea proceselor-verbale ale persoanelor care au datorii la plata facturilor pentru energia termică. De la începutul anului, la comisii au fost depuse pentru examinare 6120 de procese-verbale, iar 1304 de persoane au fost deja fie preîntâmpinaţi, fie amendate, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al SA „Termocom”.
Info-Prim Neo, 22 iulie 2011, 10:03

Persoanele fizice care au datorii la plata pentru energia termică sunt sancţionate cu amendă de la 200 la 1000 lei sau cu muncă în folosul comunităţii de 30 de ore, iar persoanele juridice - cu o amendă de la 2000 la 6000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 ore.

Amenda urmează a fi achitată la filialele Băncii de Economii. În cazul în care contravenientul plăteşte amenda în cel mult 72 de ore, este în drept să achite doar 50% din sumă. Iar în cazul neachitării benevole, decizia emisă se transmite în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii către executorul judecătoresc pentru urmărirea forţată a amenzii.

SA „Termocom" atenţionează că doar prin achitarea integrală şi în termen a datoriilor pentru energia termică consumată, debitorii vor evita acumularea plăţilor suplimentare cum ar fi sancţiunile administrative, cheltuielile de judecată, cheltuielile de executare etc. Facturile pentru încălzire pot fi achitate la oficiile poştale şi instituţiile bancare, precum şi în Centrul comercial al SA „Termocom", cu sediul pe str. T. Vladimirescu, 6.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T