CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Kremlinul a început distribuirea unui ziar federal în Transnistria

În Transnistria a fost distribuit, în premieră, cu un tiraj de cinci mii de exemplare, ziarul „Rossiskie vesti” („Noutăţi ruseşti”) din Rusia, care îi are printre fondatori pe Direcţia pentru treburile preşedintelui Federaţiei Rusiei.
MONITOR MEDIA, 22 iulie 2011, 10:42

Publicaţia a fost distribuită atât la Tiraspol, cât şi în centrele raionale din regiune.

Cu ocazia lansării în Transnistria, „Rossiskie vesti" a anunţat că demarează proiectul special „Ştiri din statul transnistrean" („Новости приднестровского государства"). Asta pentru ca elita politică rusă să înţeleagă esenţa proceselor care au loc aici, menţionează publicaţia rusească.

Potrivit ziarului, Moscova va trebui, mai devreme sau mai târziu, să soluţioneze problema transnistreană. Publicaţia scrie că în cazul în care Moscova va recunoaşte Transnistria, autorităţile de la Chişinău îi vor fi recunoscătoare pentru tăierea „nodului moldovenesc".

Redacţia ziarului moscovit declară tranşant că distribuţia ziarului în regiune este aportul pentru care îl aduce în sensul că Transnistria va fi recunoscută în curând de comunitatea internaţională.

„Rossiskie vesti" este o publicaţie săptămânală, editată de Fondul Culturii Ruse, Uniunea cinematografilor din Rusia şi Direcţia pentru treburile preşedintelui Federaţiei Rusiei.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
basarab, 23 iulie 2011, 16:31
cititzi "Gulag" si vetzi afla mult mai multe despre faimoasa Uniune sovietica si activitatea comunistilor,bolsevicilor. Si sper ca acei ce sustzin comunizmul si rusii, vor intzelege mult mai multe. lumea cunoaste mult prea putzin despre istoria adevarata a acestui stat. acum la putere in Rusia sunt urmasii acelor care au organizat un genocid al intregii natziuni.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T