CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Deputaţii nu pot ajunge la o înţelegere privind demonopolizarea comerţului cu deşeuri de metale

Deputaţii nu pot ajunge la o înţelegere privind demonopolizarea comerţului cu deşeuri de metale.
INFOTAG, 25 iulie 2011, 10:06

Un proiect de lege în acest sens urma să fie adoptat vineri în lectură finală, Parlamentul însă a amânat examinarea chestiunii din motiv că "nu au fost rezumate toate amendamentele la lege".

"Comisia economie, buget şi finanţe nu s-a putut pronunţa asupra unor amendamente. Am decis să le punem la vot în Parlament", a explicat preşedintele Comisiei, liberal-democratul, Veaceslav Ioniţă.

Speakerul Marian Lupu l-a mustrat pe deputat pentru că nu a pregătit din timp rezumatul tuturor amendamentelor.

"În şedinţe mi se fac deseori observaţii precum că nu este ordine în sală, că nu aveţi proiecte. Ce fel de ordine vreţi, dacă veniţi nepregătiţi la şedinţe. La comisie ce aţi făcut? De ce nu aţi pregătit pachetul de acte?", s-a adresat Lupu către Ioniţă.

Deputatul liberal-democrat, Simion Furdui, i-a luat apărarea colegului său de fracţiune, acuzând democraţii că "vin cu amendamente înainte de şedinţă".

"În fiecare zi, deputaţii vin cu noi amendamente în cadrul comisiei, iar noi nu reuşim să le examinăm pe toate. Am impresia că totul se face intenţionat pentru tergiversarea adoptării legii", a spus el.

Deputaţii au decis să prezinte propunerile pe care le mai au privind legea în cauză până luni, astfel încât comisia să le examineze până la şedinţa Parlamentului de joia viitoare.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T