CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Primele credite în Programul de susţinere a sectorului vitivinicol vor putea fi accesate din toamnă

Linia de creditare a Programului de susţinere a sectorului vitivinicol, finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), va fi pe deplin operaţională din luna septembrie. Informaţia a fost comunicată de către ministrul finanţelor, Veaceslav Negruţa.
Info-Prim Neo, 25 iulie 2011, 14:18

Potrivit ministrului, toate formalităţile au fost finalizate. În prezent se lucrează la anunţarea concursului şi selectarea băncilor comerciale care vor susţine această linie de creditare. De asemenea, în proces de elaborare este şi un manual privind procedurile de finanţare.

Întrebat dacă dobânzile la împrumuturile eliberate din această linie de credit ar putea fi mai mici, de o singură cifră, Veaceslav Negruţa a spus că nu este prea uşor, fiindcă dobânzile trebuie să includă mai multe comisioane ale băncilor, ale structurilor care gestionează Programul, ale finanţatorului. „Spre toamnă lucrurile vor deveni mai clare", a declarat ministrul.

BEI oferă Moldovei pentru implementarea Programului de susţinere a sectorului vitivinicol 75 de milioane de euro. Mijloacele vor fi utilizate pentru procurarea echipamentelor necesare laboratoarelor de testare a calităţii vinurilor, deschiderea centrelor de cercetare şi instruire a personalului din acest domeniu, cumpărarea şi oferirea echipamentului în leasing pentru fermierii, precum şi pentru recreditarea companiilor vitivinicole prin intermediul băncilor comerciale, oferirea garanţiilor la credite, completarea mijloacelor circulante ale companiilor vitivinicole etc.

BEI acordă Republicii Moldova împrumutul pe o perioadă de 12 ani, cu o rată a dobânzii nu mai mare de 3%. Perioada de graţie este de 4 ani.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T