CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

O nouă platformă de comunicare pentru Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

Asociaţia ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” va lansa un portal web pentru consolidarea infrastructurii logistice a euroregiunii şi dezvoltarea capacităţilor de elaborare şi implementare a proiectelor transfrontaliere. Site-ul va fi lansat în cadrul proiectului „Reţeaua de cooperare IT a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru” , în parteneriat cu Business Consulting Institute, finanţat de Uniunea Europeană.
Info-Prim Neo, 25 iulie 2011, 15:17

Potrivit coordonatorului Asociaţiei "Euroregiunea Siret-Nistru-Prut", Liviu Andriuţă, scopul principal al proiectului este crearea unui spaţiu informaţional comun în teritoriul euroregiunii, din care fac parte 20 de raioane din Moldova şi 3 judeţe din România. Pe viitor se prevede dotarea tuturor raioanelor cu tehnică specifică pentru crearea unor centre regionale transfrontaliere şi instruirea personalului care va avea grijă de acest sistem.

Portalul va informa şi va promova dezvoltarea unor proiecte care ar îmbunătăţi viaţa oamenilor din teritoriu. ,,Proiecte sunt foarte multe, însă, de la idei până la finanţare trebuie făcute anumite activităţi. Întâi de toate, trebuie să se vadă care sunt priorităţile acelor proiecte, care trebuie scrise, transmise la licitaţie pentru obţinerea finanţării şi implementării, iar pentru aceasta este nevoie de o cooperare, fapt ce îl prevede şi acest sistem", a mai declarat Liviu Andriuţă.

Obiectivele specifice pentru astfel de proiecte sunt stabilirea unei comunicări efective pentru dezvoltarea programelor comune într-un spaţiu virtual unic, dar şi dezvoltarea capacităţilor membrilor euroregiunii de a elabora proiecte în comun, iar cele mai reuşite dintre ele vor fi finanţate de către Uniunea Europeană, a declarat Mihai Roşcovan, directorul Business Consulting Institute.

Preşedintele raionului Străşeni, parte componentă a acestui proiect, Petru Voloşciuc, a declarat că lansarea acestui site este binevenită pentru toţi cetăţenii care locuiesc în această regiune. De fapt, acest portal va prevedea o cooperare dintre toţi membrii euroregiunii. Aici membrii asociaţiei vor discuta despre proiectele care necesită a fi implementate.

Asociaţia "Euroregiunea Siret-Prut-Nistru" îşi propune extinderea şi îmbunătăţirea relaţiilor dintre colectivităţile şi autorităţile locale în domeniile economic, educaţional, cultural, ştiinţific, dar şi sportiv.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T