CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Polonia va ajuta moldovenii să circule liber în UE

Polonia ne va ajuta să circulăm liber în Uniunea Europeană. O promisiune în acest sens a fost făcută de către mareşalul Seimului Republicii Polone, Grzegorz Schetyna.
INFOTAG, 26 iulie 2011, 11:08

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, el a subliniat că "aşa cum relaţiile dintre Polonia şi Moldova sunt foarte bune, tot aşa trebuie să fie şi relaţiile dintre UE şi orice stat din Parteneriatul Estic".

"Noi vom sprijini aspiraţiile de aderare la UE ale ţării dvs. Acestea sunt vizibile şi puternice. Vă vom ajuta, după posibilităţi, la toate etapele, inclusiv vă vom sprijini în obţinerea dreptului de a călători în UE fără vize", a spus Schetyna.

Preşedintele interimar, Marian Lupu, a adăugat că Polonia ne va asista în realizarea celei de-a doua etape din Planul de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

"De asemenea, ni s-a promis că negocierile privind Acordul de liber schimb vor începe în acest an", a specificat Lupu.

Potrivit lui, lipsa deputaţilor comunişti (patru la număr) de la şedinţa de constituire a Adunării Parlamentare RM-Polonia nu va periclita funcţionarea eficientă a organului.

"Nu este prima experienţă de acest gen, când comuniştii au boicotat întrevederi la nivel înalt. Important este că opoziţia nu a fost marginalizată, ea a fost invitată la eveniment, însă a ales să nu vină", a opinat Lupu.

Preşedintele interimar a menţionat că următoare şedinţă a Adunării Parlamentare RM-Polonia va avea loc în Varşovia la începutul anului viitor.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T