CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ministrul Agriculturii consideră că piaţa centrală din Chişinău este monopolizată

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, consideră că Paiaţa Centrală din Chişinău este monopolizată, iar din această cauză producătorii agricoli nu au acces în piaţă pentru a-şi comercializa producţia.
INFOTAG, 26 iulie 2011, 17:21

Ministrul a declarat că, deşi Piaţa Centrală este o întreprindere municipală, aproape 80% din teritoriul pieţei este privatizat.

"Nu pot să dau nume de familii care au monopolizat piaţa, dar probabil sunt cei care s-au descurcat mai bine în afaceri şi au relaţii cu organele publice locale. Însă putem să vorbim mult despre cine a monopolizat piaţa, dar acest lucru nu va ajuta pe nimeni. Trebuie să întreprindem măsuri concrete", a spus Bumacov.

El a menţionat că nu are nicio influenţă asupra Piaţei Centrale, decât prin intermediul Agenţiei sanitar-veterinare, care monitorizează comercializarea produselor de origine animală.

"Am încercat să fac ordine la piaţă şi l-am demis din funcţie pe medicul veterinar-şef, care nu-şi făcea datoria. Ştiţi cum se comercializa peştele şi carnea în condiţii anti-sanitare, în stradă, fără frigidere? Mai departe este datoria administraţiei locale ca să facă ordine", a subliniat ministrul.

Acesta a menţionat că, deşi avem multe pieţe, producătorii simpli nu au acces la ele.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T