CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Publicitatea băuturilor alcoolice, interzisă

Publicitatea băuturilor alcoolice, inclusiv a berii, la radio şi televiziune, dar şi publicitatea exterioară, va fi interzisă. Modificări în acest sens în Legea cu privire la publicitate au fost aprobate în şedinţa de miercuri, 27 iulie, a Guvernului.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 10:36

La baza modificărilor a stat iniţiativa legislativă a deputatului Valeriu Guma (PDM). În varianta propusă de parlamentar, urma să fie interzisă publicitatea băuturilor cu un procent de alcool mai mare de 25% şi doar în timpul zilei.

„Având în vedere că Ministerul Sănătăţii îşi propune să implementeze în Republica Moldova un mod sănătos de viaţă şi să combată fenomenele dăunătoare sănătăţii, noi am extins prevederile, incluzând şi băuturile alcoolice cu un procent de alcool etilic mai mic de 25%, adică şi berea. Totodată, publicitatea la alcool ar urma să fie interzisă pe parcursul a 24 de ore", a declarat ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi

Potrivit oficialului, estimările internaţionale arată că 60% dintre tineri sunt influenţaţi de publicitatea băuturilor alcoolice, în special a berii. Ministrul a mai spus că alcoolul reprezintă principala cauză a psihozelor alcoolice, hepatitelor, cirozelor hepatice şi mortalităţii în urma accidentelor şi că, în curând, Ministerul Sănătăţii va propune o nouă strategie de combatere a alcoolismului.

Solicitat de presă să se pronunţe pe marginea acestui proiect, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veceaslav Ioniţa (PLDM), a declarat că salută iniţiativa, inclusiv în ceea ce priveşte interzicerea publicităţii la bere. Parlamentarul a mai spus că întotdeauna a avut o atitudine pozitivă faţă de majorarea taxelor la băuturi şi ţigări.

Proiectul aprobat de Guvern urmează să obţină şi susţinerea Parlamentului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T