CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

8 000 euro estorcaţi pentru legalizarea unor construcţii neautorizate

Directorul unei firme din capitală a fost reţinut în flagrant delict de către ofiţerii Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC), fiind bănuit de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat de presă al CCCEC.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 10:48

Potrivit Centrului anticorupţie, bărbatul ar fi extorcat şi primit 2 000 euro pentru a influenţa funcţionarii din cadrul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru şi alte organe abilitate pentru obţinerea documentelor de legalizare a unor construcţii neautorizate, amplasate în strada Studenţilor din capitală.

În urma măsurilor operative de investigaţii, directorul a fost reţinut în oficiul din strada Ceucari, în momentul primirii celor 2 000 euro marcaţi „mită CCCEC".

Potrivit CCCEC, la 14 iunie, sub controlul ofiţerilor CCCEC, în cadrul aceleiaşi cauze penale, directorului i-au mai fost livraţi 2 000 euro, acţiunile date fiind documentate cu ajutorul tehnicii speciale.

Astfel, acesta a primit 4000 de euro, suma totală extorcată fiind de 8000 de euro.

Pe marginea acestui caz a fost intentată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Acest tip de infracţiune se pedepseşte cu amendă de la 20 000 lei până la 60 000 lei sau de la 2 la 6 ani de închisoare.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T