CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

ROSPOTREBNADZOR a rebutat mai puţin vin moldovenesc în 2011 decât în anul trecut

În primele şapte luni ale anului curent, Serviciul sanitar federal al Rusiei "Rospotrebnadzor" a rebutat doar 14 loturi de vin moldovenesc sau cu 140 loturi de vin mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2010.
INFOTAG, 28 iulie 2011, 11:11

Potrivit datelor "Rospotrebnadzor", Rusia a respins 536,6 mii litri de vin în anul curent, pe motiv că nu ar corespunde parametrilor de calitate şi inofensivitate, în timp ce în anul trecut au fost rebutate din acelaşi motiv 2,2 mil litri de vinuri, divinuri şi vinuri brute.

Potrivit Serviciului sanitar rus, în anul curent companiile moldoveneşti au devenit mai exigente în ceea ce priveşte controlul calităţii.

"Rospotrebnadzor" informează că, în primele şapte luni ale acestui an, pe piaţa rusă din Moldova au intrat 1863 loturi de vinuri, 252 loturi de divinuri şi 99 loturi de vinuri brute, în volum total de 11,48 mil litri.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a spus că "Rusia nu mai este principala piaţă de desfacere a producţiei alcoolice moldoveneşti, poziționându-se pe locul trei, după Ucraina şi Belarus".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T