CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Politica tarifară la gaze va fi cercetată de o comisie parlamentară

Biroul permanent al Parlamentului a decis formarea unei comisii speciale pentru examinarea politicii de calculare a tarifelor la gazele naturale. Comisia va fi creată în cadrul Comisiei parlamentare permanente economie, buget şi finanţe.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 11:18

„Dorim să aflăm cum a fost posibil jocul cursului valutar şi a profiturilor financiare care dispăreau", a declarat Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, la sfârşitul şedinţei Biroului Parlamentului.

O comisie parlamentară în cazul „Moldovagaz" a fost creată şi anul trecut, însă aceasta şi-a încetat activitatea deoarece legislativul a fost dizolvat şi au fost organizate alegeri anticipare, la 28 noiembrie 2010.

„Moldovagaz" este bănuită că şi-a înşelat clienţii prin filiala ei din capitală. Agenţia Naţională de Reglementare Energetică bănuieşte că SRL „Chişinău- Gaz" ar fi mărit conştient facturile consumatorilor ca să acopere nişte pierderi.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T