CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Trupe de carabinieri vor fi dislocate în teritoriu pentru supravegherea ordinii publice

În raioane vor fi dislocate trupe de carabinieri pentru supravegherea ordinii publice. Despre aceasta a anunţat ministrul de interne, Alexei Roibu, la şedinţa trimestrială a ministerului pe care îl conduce.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 11:54

În cadrul şedinţei s-a menţionat că nivelul criminalităţii stradale a crescut în ultima jumătate de an. Totodată, au luat amploare şi atacurile tâlhăreşti asupra liderilor gospodăriilor ţărăneşti şi a persoanelor înstărite din nordul Moldovei.

„Preîntâmpinarea cazurilor de criminalitate stradală depinde, în primul rând, de echipele de patrulă şi santinelă, care în ultima perioadă au fost retrase. Iată de ce Departamentul de corupţie şi Departamentul de carabinieri trebuie să elaboreze un plan de acţiuni în privinţa combaterii infracţiunilor stradale, distribuirea forţelor de supraveghere a ordinii publice în stradă", a declarat ministrul Alexei Roibu.

Viceministrul de interne, Iurie Cheptănaru, a declarat că, odată cu extinderea UE până la hotarul cu Republica Moldova, foşti membri ai unor grupări criminale ş-au îndreptat spre ţările UE. Acţiunile criminale sunt îndreptate atât contra conaţionalilor care lucrează peste hotare, cât şi a celor care rămân în ţară, a spus Iurie Cheptănaru.

Potrivit datelor MAI, în primele şase luni ale anului curent au fost anihilate 40 de grupări criminale, specializate în şantaj, omoruri la comandă, tâlhării, trafic de persoane şi droguri, contrabandă. Totodată, au fost lichidate 2 filiere specializate pe trafic de marijuană şi heroină. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate şi 54 de cauze penale pe numele angajaţilor MAI pentru exces de putere, cu 12 cazuri mai multe comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T