CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Consiliul Europei va reforma instituţiile sale de la Chişinău

În Republica Moldova va fi înfiinţat un Oficiu al Consiliului Europei. Acesta va înlocui cele două structuri ale CoE care activează actualmente la Chişinău: Biroul de informare al Consiliului Europei şi Reprezentantul special al secretarului general al Consiliului Europei.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 12:30

Secretarul general al Consiliului Europei a iniţiat memorandumuri de înţelegere privind oficiile Consiliului Europei cu toate statele interesate. Un proiect în acest sens a fost înaintat şi Republicii Moldova, pe care Parlamentul l-a susţinut.

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Valeriu Ostalep, a menţionat în şedinţa de joi, 28 iulie, a Parlamentului că ratificarea Memorandumului va contribui la îmbunătăţirea relaţiilor între Republica Moldova şi Consiliul Europei.

Biroul de informare al Consiliului Europei în Republica Moldova a fost instituit la 15 octombrie 2000. Iar statutul Reprezentantului special al secretarului general al Consiliului Europei a fost stabilit 4 noiembrie 2002.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T