CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Liberalii au împiedicat extinderea atribuţiilor premierului Vladimir Filat

Deputaţii Partidului Liberal (PL) au împiedicat extinderea atribuţiilor premierului Vladimir Filat. În şedinţa de joi a Parlamentului, a fost examinat un proiect de lege prin care premierul va fi împuternicit să dispună eliberarea imediată a bunurilor materiale din rezervele statului fără de o decizie în acest sens a Guvernului.
INFOTAG, 28 iulie 2011, 17:57

Liberal-democraţii susţin că această împuternicire "va crea condiţii pentru a interveni operativ la realizarea măsurilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale şi în situaţii de maximă urgenţă".

"În caz de o tragedie, Doamne fereşte, premierul va putea lua decizii prompte în scopul ajutorării populaţiei. În situaţii excepţionale, premierul are povara de a lua decizii imediate, căci el este şi preşedintele Comisiei pentru situaţii excepţionale", a spus Streleţ.

Deputaţii liberali consideră că liberal-democraţii exagerează în aprecierile lor.

"Nu aduceţi drept motiv salvarea cetăţenilor, în acest scop poate fi convocată de urgenţă o şedinţă de Guvern. Apoi, mai există Comisia situaţii excepţionale de pe lângă Executiv, care are sarcina să reacţioneze în cazuri de forţă majoră", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Pentru lărgirea atribuţiilor premierului au votat 40 deputaţi liberal-democraţi şi democraţi, iar liberalii s-au abţinut. Ca rezultat, proiectul de lege a fost respins.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
jedisimpson, 2 august 2011, 13:54
Saracu Filat, nu mai stie ce sa faca si el cu atatea atributii de guvern ii mai trebuie cateva. Nu prea l-am vazut sa fi fost la uzinele si fabricile din Moldova, nu l-am vazut prin piata vreodata, in vreo scoala sau in vreun internat. Si inca mai vrea atributii?! Sa se descurce cu cele pe care le are!
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T