CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Parlamentul a ratificat protocolul moldo-ucrainean de recunoaştere reciprocă a proprietăţilor

Parlamentul a ratificat joi Protocolul moldo-ucrainean privind recunoaşterea reciprocă a proprietăţii asupra obiectivelor care până la 1 decembrie 1990 se aflau în subordinea organelor administrării unional-republicane.
INFOTAG, 29 iulie 2011, 08:25

În şedinţa Parlamentului, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a menţionat că ratificarea Protocolului va asigura baza juridică necesară pentru demararea negocierilor cu partea ucraineană pe fiecare obiectiv în parte.

"Deşi Acordul privind recunoaşterea proprietăţilor a fost semnat de părţi încă în 1994, procesul de recunoaştere a proprietăţilor este în derulare. Acesta este foarte anevoios, mai ales că orice negocieri în acest sens au fost stopate în 2006. Scopul nostru este să pregătim baza juridică pentru a putea negocia cu partea ucraineană proprietatea asupra obiectivelor la care pretindem", a spus Popov.

Potrivit lui, "Rada ucraineană încă nu a ratificat Protocolul, pentru că a ieşit în vacanţă de două săptămâni".

"Nu văd de ce Rada nu ar ratifica documentul în septembrie, odată ce el are avizele tuturor comisiilor", a adăugat Popov.

Viceministrul a specificat că, în urma negocierilor de până în 2006, Kievul a recunoscut dreptul de proprietate al RM asupra a 30 de obiective de pe teritoriul ucrainean.

"Litigiile dintre noi ţin, în special, de dreptul de proprietate asupra barajului hidro-electric de la Nevodnestrovsk şi carierele de pietriş de la Cernăuţi şi Pervomaisk", a specificat Popov.

Protocolul a fost ratificat prin votul a 53 de deputaţi, deputatul neafiliat Mihai Godea a votat împotrivă, motivând că "nu este sigur că Ucraina va ratifica Protocolul fără de a impune anumite condiţii în defavoarea RM".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T