CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Averile demnitarilor, magistraţilor şi funcţionarilor vor fi verificate de o comisie de integritate

Averile demnitarilor, magistraţilor, procurorilor şi funcţionarilor vor fi verificate de o Comisie de Integritate, potrivit unei legi adoptate joi de Parlament.
INFOTAG, 29 iulie 2011, 09:00

Comisia va fi alcătuită din 26 de persoane, dintre care cinci vor fi numiţi: trei de majoritatea parlamentară, unu de opoziţia parlamentară şi încă unu va fi ales prin concurs din cadrul societăţii civile. Restul membrilor vor fi experţi, aleşi prin concurs, care vor forma aparatul Comisiei.

De asemenea, membrii Comisiei nu au dreptul să facă parte din vreun partid politic, să fi deţinut funcţii înalte în stat sau să fi fost informatori sau colaboratori SIS.

Potrivit ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, Comisia va fi condusă de un preşedinte, ales pentru cinci ani. Restul membrilor numiţi, de asemenea, vor fi aleşi pentru cinci ani. Ei vor avea dreptul la un singur mandat.

"Comisia va efectua controlul declaraţiilor cu privire la venituri, proprietate şi de interese personale. Ea va constata dacă între veniturile şi proprietatea dobîndită în aceeaşi perioadă există o diferenţă vădită care nu poate fi justificată şi va sesiza organul de urmărire penală", a spus el.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T