CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Rudele deputaţilor au devenit motiv de scandal în Parlament.

Joi, Parlamentul a adoptat nişte amendamente care reglementează modul în care funcţionarii, demnitarii, procurorii, magistraţii prezintă declaraţiile pe venit şi proprietate.
INFOTAG, 29 iulie 2011, 09:00

Mărul discordiei l-a constituit declaraţia de interese în care, potrivit amendamentelor, trebuiau incluse şi rudele de gradul doi.

Deputaţii liberali, democraţi şi liberal-democraţi s-au revoltat, pe motiv că ei nu-şi cunosc toţi verişorii şi alte rude de gradul II pentru a-i introduce în declaraţia de interese. După aproape o oră de dezbateri, deputaţii au decis să se limiteze doar la declararea intereselor în ceea ce ţine de rudele de nivel I.

Potrivit amendamentelor, Comisia de Integritate va publica pe pagina ei web declaraţiile pe venit, proprietate şi interese în termen de 30 de zile cu excepţia declaraţiilor ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Nedepunerea declaraţiilor, în termenele stabilite de lege, va fi pedepsită potrivit Codului contravenţional, iar prezentarea datelor inexacte sau incomplete va fi sancţionată conform Codului penal.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T