CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Valeriu Streleţ: Opoziţia din interiorul AIE a afectat eficienţa lucrărilor Parlamentului

În interiorul Alianţei de guvernare există opoziţie, iar aceasta a afectat eficienţa lucrărilor sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ.
INFOTAG, 1 august 2011, 13:40

El susţine că "opoziţia din Alianţă este alimentată de frustrările acelora care au obţinut scoruri modeste în campania electorală".

"Situaţia în care partenerii noştri de coaliţie s-au perindat în postura de opoziţie a afectat capacitatea de muncă a Parlamentului. Avem mai multe când partenerii de Alianţă au blocat proiecte privind demonopolizarea pieţei metalelor feroase, precum şi sporirea capacităţii de intervenţie a Primului-ministru în situaţii de criză, acordarea de facilităţi deputaţilor care au votat Independenţa, renunţarea la Prezidiumul Guvernului şi altele", a enumerat Streleţ.

Potrivit lui, sesiunea s-a încheiat prea repede, iar multe proiecte importante, propuse de liberal-democraţi, nu au fost adoptate sau au fost blocate de colegii din Alianţă.

El şi-a exprimat speranţa că viitoarea sesiune a Parlamentului va fi mult mai eficientă şi mai responsabilă, iar rezultatele - resimţite de fiecare cetăţean în parte. De asemenea, PLDM îşi propune să găsească o soluţie pentru a responsabiliza deputaţii din PCRM, care nu s-au prezentat la şedinţele legislativului.

"Absenteismul de la lucrările în plen trebuie pedepsit financiar, trebuie să găsim măsuri eficiente de contabilizare a absenţelor deputaţilor şi de disciplinare a celor ce sunt plătiţi din bani publici", susţine Streleţ.

Deputatul a adăugat că PLDM nu a votat unele proiecte înaintate de PL privind administraţia publică locală, din motiv că ele "promovează interese personale".

"În sesiunea de toamnă - iarnă vom discuta numaidecât problema descentralizării şi consolidării autonomiei locale. De asemenea, vom insista asupra unui alt aspect al activităţii legislative - cea de control", a menţionat el.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T