CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Declaraţie ONG-uri mass-media: Agresarea lui Oleg Brega este un caz ieşit din comun

ONG DE MEDIA: AGRESAREA LUI OLEG BREGA ESTE UN CAZ IEŞIT DIN COMUN Sase organizatii neguvernamentale de media din Moldova si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu agresarea, la 29 iulie, a jurnalistului Oleg Brega, in timpul unei investigatii pe care o facea la Universitatea Slavona din Moldova.
MONITOR MEDIA, 2 august 2011, 14:34

Organizatiile respective califica, intr-o declaratie de presa, acest caz drept unul iesit din comun si intolerabil intr-o societate democratica.

„In conditiile in care o institutie privata ofera servicii publice, aceasta ar trebui sa fie transparenta si sa nu ingradeasca accesul publicului", se mentioneaza in declaratia citata.

Semnatarii declaratiei cer institutiilor de drept sa investigheze cazul in mod obiectiv si transparent si sa sanctioneze agresorii.

Jurnalistul Oleg Brega (Jurnal TV) a fost agresat la 29 iulie in incinta Universitatii Slavone din Chisinau de catre un responsabil al institutiei si un angajat al pazei, dupa care a fost sechestrat timp de circa 30 de minute. Oleg Brega venise la institutia de invatamant sa investigheze cazul unei studente careia administratia ii refuza sa-i restituie actele dupa ce aceasta a anuntat ca nu mai doreste sa-si continue studiile. Cativa angajati ai universitatii i-au interzis lui Brega sa filmeze in incinta Universitatii Slavone din Chisinau, iar directorul executiv al institutiei - Andrei Babenko, a lovit in camera de filmat si, respectiv, in jurnalist. Brega a fost sechestrat intr-un birou fara a i se permite sa plece sub pretextul ca nu s-a legitimat si a filmat intr-o institutie de invatamant privata.

Ulterior, directorul executiv al Universitatii Slavone, Andrei Babenko, a negat faptul ca l-ar fi lovit pe jurnalist. El a spus ca imaginile in care este surprins cum loveste in camera jurnalistului ar fi un trucaj.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T