CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Protestatarii din centrul capitalei au intrat in parlament si dau foc la mobilier

Protestatarii din fata Parlamentului au dat foc la mobilier si calculatoare din birourile legislativului. In acelasi timp, multimea este improscata cu jeturi de apa din incinta Presedintiei si Parlamentului, pentru a-i dispersa, transmite Info-Prim Neo.
INFOTAG, 7 aprilie 2009, 14:06

2009-04-07/13:46/ Chisinau (IPN) Surse de la Spitalul de Urgenta din Chisinau au comunicat pentru agentie ca la spital au fost aduse mai multe persoane ranite, inclusiv politisti.

In jur de 15 mii de tineri, potrivit organizatorilor, protesteaza de dimineata in centrul capitalei. Acestia continua manifestatiile incepute in seara zilei de luni, 6 aprilie. Ei sunt nemultumiti de rezultatul alegerilor din 5 aprilie, considerande-le fraudate si cer repetarea scrutinului.

2009-04-07/11:47/ Protestul tinerilor in centrul capitalei ia amploare

Chisinau (IPN) In jur de 15 mii de tineri, potrivit organizatorilor, protesteaza de dimineata in centrul capitalei. Acestia continua manifestatiile incepute in seara zilei de luni, 6 aprilie.Ei sunt nemultumiti de rezultatul alegerilor din 5 aprilie, considerande-le fraudate si cer repetarea scrutinului. Protestatarii au aruncat cu oua si pietre in Presedintie si au spart geamuri. O masina de pompieri,venita la fata locului pentru a dispersa multimea cu jeturi de apa, a facut cale intoarsa dupa ce a fost inconjurata de protestatari si i-au fost sparte geamurile, transmite Info-Prim Neo.

Tinerii s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale, in fata Guvernului la ora 10.00, iar peste aproximativ 40 de minute s-au deplasat in mars in fata sediului Presedintiei. Traficul pe bulevardul Stefan cel Mare este blocat in perimetrul strazilor A. Puskin si N. Iorga, iar politistii redirectioneaza automobilele si transportul public pe strazile adiacente.

Tinerilor li s-au alaturat si politicieni, cu discursuri de solidarizare. Au fost observati Chiril Lucinschi si Oazu Nantoi de la Partidul Democrat (PDM), Mihai Godea, Calin Vieru si Iurie Leanca de la Partidul Liberal Democrat (PLDM) si Oleg Cernei de la Alianta „Moldova Noastra".

Catre ora 12.00, protestatarii au inceput a arunca cu oua, sticle din plastic in sediul Presedintiei, strigand: „Jos comunistii". Au spart cordonul de politisti si au stricat geamuri de la parter, deteriorand pavajul din fata cladirii si cateva scari. In altercatii a fost ranit si un politist.

La fata locului a venit si ministrul afacerilor interne, Gheorghe Papuc, insotit de viceministrul Valentin Zubic. Din toate partile Presedintiei apar tot mai multi politisti, sa asigure ordinea publica. Tot acolo a sosit o masina de pompieri, care era gata sa disperseaze multimea cu jeturi de apa, dar s-a retras dupa ce a fost asaltata.

Oleg Brega, primul presedinte al asociatiei civice Hyde Park, a declarat pentru Info-Prim Neo ca tinerii au transmis informatia despre actiune de la unul la altul.

Protestele continua la ora difuzarii stirii.

© Toate dreptComentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T