CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Protestatarii s-au împărţit în două tabere

Pe parcursul zilei de ieri, protestatari s-au împărţit în două tabere distincte: unul din faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, devastate, şi altul din faţa Guvernului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa cărora au vorbit politicieni şi oameni de cultură.
azi.md, 8 aprilie 2009, 09:41
Foto: jurnaltv.md
Foto: jurnaltv.md

Clădirea Guvernului nu a fost atacată. Acolo s-a desfăşurat şi întâlnirea dintre Voronin, Lupu şi Greceanâi , pe de o parte, şi Chirtoacă, Filat, Urechean, pe de altă parte.

Până şi după întâlnire, liderii partidelor de opoziţie au  încercat să-i aducă pe cei din faţa Parlamentului şi Preşedinţiei în PMAN, dar fără succes.  

La ora 22-15, în clădirea Parlamentului se mai aflau protestatari care aruncau pe geamuri mobilă, hârtii, computere. Pe două geamuri de la etajele 6-7 ieşeau flăcări, dar pompierii nu se grăbeau să intervină, deşi se aflau lângă clădire. Poliţia, aliniată în spatele parlamentului, de asemenea nu reacţiona.  

Sediul Preşedinţiei a suferit mai puţin, în interiorul ei nu se aflau protestatari.

Mitingul din PMAN s-a terminat dupa 22, ultimul dintre politicenii vorbitori fiind Calin Vieru, fiul poetului Grigore Vieru, candidat pe lista PLDM. El i-a indemnat pe protestatari sa nu se lase provocati la violente, sa plece acasa si sa revina a doua zi, la 10-00.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T