CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PPCD a protestat in fata Ambasadei Ruse la Chisinau

Marti cca 150 de membri ai Partidului Popular Crestin-Democrat au facut o actiune de protest in fata ambasadei Rusiei la Chisinau cu ocazia a cinci ani de la respingerea Memoradumului Kozak.
INFOTAG, 25 noiembrie 2008, 17:14

Chisinau, 25 noembrie ( INFOTAG ). Marti cca 150 de membri ai Partidului Popular Crestin-Democrat au facut o actiune de protest in fata ambasadei Rusiei la Chisinau cu ocazia a cinci ani de la respingerea Memoradumului Kozak.

Protestatarii tineau placarde cu lozincele "Jos imperialismul rus!", "Afara, armata rusa de ocupatie!".

Solicitat de agentia INFOTAG, liderul PPCD, Iurie Rosca, respingerea "planului Kozak" este o mare victorie a poporului moldovean, care a putu sa-si apere independenta.

"Cerintele principale ale PPCD este scoaterea trupelor ruse din Moldova in conformitate cu obligatiile internationale ale Moscovei. La summitul OSCE de la Istanbul din 1999 Rusia a promis sa-si retraga din Moldova trupele si armamentul pina la sfirsitul anului 2002, insa nu a indeplinit aceasta promisiune. Noi nu sintem impotriva Rusiei, o respectam ca partener, insa ea trebuie sa inteleaga ca Moldova este republica independenta", a mentionat Rosca.

INFOTAG precizeaza: La moment Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria numara 1500 militari. Sarcina Grupului este de a pazi cel mai mare arsenal de munitii din Europa (peste 100 ha) din satul Colbasna. Acolo sint depozitate 21,5 mii tone de munitii si armament rusesc.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
antizlo, 2 decembrie 2008, 13:24
Intr-o tara democrata ar trebuie sa fie ambasadele tuturor tarilor posibile... Eu tot sunt contra rusiei dar sa nu uitam ca ar trebui sa gasim cale pasnica pentru conflictu l transnistrean... si o dezvoltare a relatiilor moldo-ruse... si nu numai....dar o prietenie cu toate tarile posibile....
filioteos, 26 noiembrie 2008, 14:32
niste cacaciosi!!!Mai bine ar scoate de pe emblema lor pe Stefan cel Mare si Crucea.Aduc numai o blasfemie contra sfintilor si a crucii.Mincinosi si hoti, iata ce sunt ei.Ajunge cat au fost la conducere si au furat tara.Sa vina altii cu mai multa competenta si mai destepti, care pot conduce si care se gandesc nu numai la ei ci si la popor.
Doamne ajuta!
dlea_mudacov, 25 noiembrie 2008, 20:42
Circ ordinar. Cat nu va vetsi screme, nimeni nu va crede. Povestea cu lupul si oile. Rosca sa se catsare pe copac, asta e mai real.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T