CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Opoziţia a părăsit in corpore şedinţa Parlamentului

Opoziţia a părăsit in corpore şedinţa Parlamentului şi a anunţat că nu participă la alegerea şefului statului. Deputaţii Partidului Comuniştilor (PCRM) au purces la votare, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 20 mai 2009, 11:45

2009-05-20/11:01/ Chisinau (IPN) În holul Palatului Republicii, unde sunt amplasate cabina şi urna de vot, sunt prezenţi şi reprezentanţi ai partidelor de opoziţie. Aceştia spun că sunt acolo doar pentru a urmări procesul, nu şi pentru a vota.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat presei că îşi doreşte alegeri parlamentare anticipate pentru ca ulterior să fie ales un preşedinte reprezentativ pentru ţară, şi nu unul pentru Partidul Comuniştilor şi liderul lui, Vladimir Voronin.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că partidul său nu va vota niciun candidat la preşedinţie, fie el comunist, fie necomunist, pentru că nu doreşte să legitimeze ilegalităţile comise de PCRM în cei 8 ani de guvernare, alegerile fraudate din 5 aprilie şi, mai ales, tortura şi maltratarea cetăţenil or care a urmat după protestele din 7 aprilie.

Liderul AMN, Serafim Urecheanu, a spus că decizia celor trei formaţiuni de a nu participa la alegerea preşedintelui a fost luată încă la 6 aprilie, când au constat că alegerile au fost fraudate. Urecheanu a spus, totodată, că opoziţia este gata de a negocia cu PCRM pentru a găsi un compromis, însă doar dacă acesta va îndeplini Rezoluţia Parlamentului European şi a Consiliului Europei şi va accepta precondiţiile înaintate ulterior de cele trei partide.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T