CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Zinaida Greceanii pledeaza pentru consolidarea statalitatii, independentei si suveranitatii

In calitate de candidat la functia de presedinte al R. Moldova, prim-ministrul in exercitiu Zinaida Greceanii pledeaza pentru consolidarea statalitatii, independentei si suveranitatii R. Moldova.
INFOTAG, 20 mai 2009, 15:00

Chisinau, 20 mai ( INFOTAG ). Dupa cum transmite agentia INFOTAG, despre aceasta premierul a declarat miercuri, prezentindu-si in parlament platforma electorala.

"Un trai decent si un viitor frumos noi il putem asigura doar in conditii de consolidare a statalitatii, independentei si suveranitatii, in spiritul de educatie a patriotismului si dragostei fata de Patrie", a declarat Greceanii.

De asemenea, premierul s-a pronuntat pentru "respectarea valorilor democratice si a principiilor statului de drept, pentru colaborarea intre puterile statului", inclusiv pentru colaborarea celor trei puteri cu mass-media, care "trebuie sa informeze obiectiv despre situatia din tara".

Zinaida Greceanii s-a pronuntat pentru continuarea cursului de integrare europeana, mentionind ca "Moldova trebuie sa intreprinda o serie de masuri in contextul Planului de actiuni RM-UE" si sa semneze noul acord cu UE, care "trebuie sa prevada aderarea ca membru asociat la UE, libertatea circulatiei cetatenilor in spatiul european, precum si o cooperare mai strinsa".

Candidatul la functia de presedinte a subliniat necesitatea solutionarii problemei transnistrene in calitate de "sarcina indispensabila pentru integrarea europeana si consolidarea statalitatii Moldovei".

"Pledez pentru reluarea negocierilor in reglementarea transnistreana in formatul recunoscut international, precum si pentru apropierea celor doua maluri ale Nistrului", a spus Greceanii.

Ea a subliniat necesitatea dezvoltarii relatiilor de vecinatate cu statele vecine, precum si obligatiunea respectarii neutralitatii.

Greceanii a precizat necesitatea intensificarii cooperarii in cadrul mai multor organizatii internationale, inclusiv in CSI si intr-o serie de organizatii regionale.

Zinaida Greceanii a mai mentionat necesitatea implementarii masurilor pentru dezvoltarea economiei, pentru combaterea crizei economice, asigurarea securitatii energetice. Premierul a subliniat in mod deosebit ca "in R. Moldova este nevoie de a construi un stat social", mentionind ca, intr-un fel sau altul, despre aceasta s-a vorbit in platforma electorala a tuturor partidelor politice.

"Daca parlamentul imi va acorda votul increderii, eu voi fi presedintele tuturor cetatenilor care respecta statalitatea Republicii Moldova, indiferent de apartenenta lor politica", a spus Greceanii.


STANISLAV GROPPA PLEDEAZA PENTRU CONSOLIDAREA SANATATII POPULATIEI SI A INSTITUTULUI FAMILIEI

Chisinau, 20 mai ( INFOTAG ). Candidatul la functia de presedinte al Moldovei Stanislav Groppa pledeaza pentru "consolidarea sanatatii populatiei si consolidarea institutului familiei". Dupa cum transmite agentia INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, prezentindu-si in parlament platforma electorala.

Groppa s-a mai pronuntat pentru "consolidarea statului de drept, asigurarea independentei instantelor de judecata, respectarea drepturilor omului, independenta mass-media, inclusiv a presei publice".

El a subliniat necesitatea crearii "unui guvern eficient si profesionist, combaterea coruptiei, stimularea investitiilor straine".

"De asemenea, trebuie elaborat un program anticriza care sa prevada crearea locurilor de munca, inclusiv pentru cei care sint nevoiti sa revina in Moldova din cauza crizei economice in tarile europene", a declarat Groppa.

Candidatul, care este medic neurochirurg, a prezentat un intreg program pentru sustinerea stiintei si a cercetarilor stiintifice, pentru consolidarea sanatatii natiunii, sustinerii familiilor cu multi copii.

Groppa mai pledeaza pentru integrarea europeana si semnarea acordurilor cu Uniunea Europeana, care ar prevedea libera circulatie a cetatenilor in spatiul european.

Stanislav Groppa a mentionat ca "in medicina, cind pacientul se afla in stare grava, se aduna consiliul medicilor".

"Acum Moldova are nevoie de un asemenea consiliu si eu sint disponibil sa-l conduc. Tara are nevoie de luarea unor decizii de neaminat. Nu sint membru al nici unui partid si nu fac jocuri politice. Sint pregatit sa devin podul de legatura intre doua extremitati care sint obligate sa colaboreze pentru binele tarii", a declarat Groppa.

Dupa cum a relatat anterior INFOTAG, Zinaida Greceanii a obtinut 60 de voturi ale deputatilor din Partidul Comunistilor, iar Stanislav Groppa nu a obtinut nici un vot.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T