CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Victor Stepaniuc: Inaintez ideea unei coalitii monstruoase

„Inaintez ideea unei coalitii monstruoase, fiindca acestea in istoria mai multor state, inclusiv in cea a Romaniei, au jucat un rol pozitiv progresist”, a declarat miercuri, 20 mai, dupa sedinta legislativului Victor Stepaniuc, deputat in fractiunea comunista din Parlament, viceprim-ministru in exercitiu, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 20 mai 2009, 15:36
Foto: Robert A. Reeder
Foto: Robert A. Reeder

2009-05-20/15:23/ Chisinau (IPN) Ideologul Partidului Comunistilor (PCRM) spune ca doar coalitiile monstruoase pe parcursul istoriei au avut un rezultat pozitiv in functionarea statelor.

„In cazul de fata, cand Parlamentul si structurile lui sunt alese, Constitutia prevede alegerea unui Guvern temporar. O coalitie dintre opozitie si putere va veni sa solutioneze si problema alegerii presedintelui. Este nevoie doar de bunavointa opozitiei”, a mai spus Stepaniuc.

Candidatura Zinaidei Greceanai, respinsa de opozitie, a fost una de compromis, considera vicepremierul. „Cine poate nega ca doamna prim-ministru, care a fost ministru al finantelor, este o persoana competenta si foarte culta, un bun specialist? Toate bunurile unui stat pornesc de la finante. Daca acest lucru nu este inteles de catre opozitie, atunci despre ce sa vorbim?”, a intrebat retoric Stepaniuc.

„Sper ca la 28 mai vor fi mai multe voturi decat sunt necesare. Respect opozitia noastra pentru ca stie sa faca analize bune. Asteptam sa vina cu o propunere de compromis”, a spus Stepaniuc.

Intrebat de jurnalisti daca Marian Lupu ar putea fi inaintat la functia de presedinte al statului, Stepaniuc a raspuns: „Cine a spus nu?”

La 20 mai, Parlamentul nu a reusit sa aleaga seful statului. Zinaida Greceanai a obtinut 60 de voturi, cu unul mai putin decat necesarul pentru a fi desemnata in functia de presedinte. Toate voturile au fost oferite de catre deputatii PCRM. Opozitia nu a participat la alegeri.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T