CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Intirzierea in privinta alegerilor presedintelui provoaca pierderi R. Moldova - Vladimir Voronin

Refuzul opozitiei de a alege presedintele R. Moldova in conditiile crizei economice provoaca pierderi tarii.
INFOTAG, 20 mai 2009, 18:21

Chisinau, 20 mai ( INFOTAG ). Dupa cum transmite INFOTAG, despre aceasta a declarat presedintele parlamentului, presedintele in exercitiu Vladimir Voronin, comentind tentativa fara succes de miercuri de a o alege presedinte pe Zinaida Greceanii, acre a fost inaintata de fractiunea Partidului Comunistilor din parlament.

"Tara va fi afectata de criza economica si aceste jocuri ale opozitiei sint foarte periculoase. Parlamentul nu lucreaza, legile nu se adopta, guvernul nu are dreptul sa ia decizii, sa solutioneze probleme cadru. Acest lucru va afecta extrem de negativ starea lucrurilor", a spus Voronin.

INFOTAG precizeaza: Daca presedintele nu va fi ales nici la 28 ani, presedintele in exercitiu va dizolva parlamentul si va anunta noi alegeri parlamentare. Pina la desfasurarea lor el isi mentine imputernicirile de sef al statului.


VLAD FILAT: "OPOZITIA A DEMONSTRAT COEZIUNE SI CURAJ"

Chisinau, 20 mai ( INFOTAG ). Opozitia a demonstrat coeziune si curaj miercuri, cind a refuzat sa participe la alegerea noului presedinte al republicii. O declaratie in acest sens a facut jurnalistilor Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, el a mentionat ca, "numai in urma unor alegeri anticipate libere si corecte aceasta tara ar primi un Parlament reprezentativ, legal, iar acesta ar alege un presedinte care sa reprezinte fiecare cetatean".

"Situatia care este la moment in societate este de asa natura incit numai ar putea fi depasita numai printr-un scrutin parlamentar care sa ofere posibilitate cetatenilor sa-si exprime liber optiunea", a mentionat liderul PLDM.

El a declarat ca PLDM nu numai insista asupra anticipatelor, ci si creeaza atmosfera si conditiile necesare ca aceste alegeri sa aiba loc.

Vlad Filat a mentionat ca se fac presiuni enorme asupra deputatilor - "atmosfera psihologica este una devastatoare".

In opinia sa, cei 41 de deputati din opozitie "au nevoie de sprijin in continuare".

"Nu trebuie sa cautam tradatori - din contra, sa consolidam, sa cream atmosfera necesara pentru a parcurge perioada necesara pentru declansarea alegerilor anticipate, care sa ne aduca un rezultat care ar reprezenta vointa cetatenilor", a declarat Vlad Filat.

AMN NU VA SUSTINE NICI O CANDIDATURA LA POSTUL DE PRESEDINTE AL TARII CARE VA VENI DE LA COMUNISTI

Chisinau, 20 mai ( INFOTAG ). Alianta "Moldova Noastra" (AMN) nu va sustine nici un candidat la functia de presedinte al tarii, propus de comunisti. O declaratie in acest sens a facut miercuri presei liderul AMN, Serafim Urechean.

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, el a spus ca formatiunea sa a luat aceasta decizie, deoarece "Parlamentul a fost ales ilegal, pe calea falsificarii alegerilor".

"Indeplinim consecvent decizia partidului si intelegerile cu celelalte doua partide cu care vom face coalitie in Parlament", a mentionat Serafim Urechean.

In opinia sa, candidatii la presedintie trebuiau sa vina la fractiunile de opozitie, sa discute cu ele, sa-si prezinte programele.

"Ei nu au venit si astfel au incalcat Regulamentul Parlamentului", a spus liderul AMN.

Serafim Urechean i-a acuzat pe comunisti ca au ignorat recomandarile organismelor europene si au neglijat dialogul cu opozitia. El crede ca autoritatile trebuie sa se aseze la masa de negocieri cu opozitia, dar a mentionat, totodata, ca "revenirea la masa de negocieri inca nu inseamna vindere de tara sau acceptarea carorva conditii".


PL NU A PARTICIPAT LA ALEGEREA NOULUI PRESEDINTE IN SEMN DE PROTEST FATA DE "FRAUDAREA ALEGERILOR SI ABUZURILOR GUVERNARII DUPA ALEGERI"

Chisinau, 20 mai ( INFOTAG ). Partidul Liberal (PL) nu a participat miercuri la alegerea noului presedinte al republicii in semn de protest fata de fraudarea alegerilor de catre comunisti si abuzurilor guvernarii imediat dupa alegeri".

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, Corina Fusu, deputat PL, a declarat miercuri, in cadrul sedintei Parlamentului, ca "alegerile din 5 aprilie au fost fraudate in proportii mari de comunisti" si ca liberalii "au zeci de mii de probe in acest sens, care nu au fost luate in consideratie de instantele de judecata".

"Protestele pasnice si spontane au fost furate si deturnate spre violenta, vandalizare a Parlamentului si Presedintiei", a spus ea.

Corina Fusu sustine ca, dupa alegeri, "autoritatile centrale s-au dedat la violente, arestari, urmarire de oameni, maltratari, tortura, omucidere".

"Autoritatile centrale au compromis in totalitate mersul european al Republicii Moldova prin neresprectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, a independentei justitiei si libertatii presei", a mai declarat ea.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T